18 Tir / 9 July

 

Home
دکتر حسين لاجوردی
درباره ما
اهداف
امور مالی
ديدگاه
نظرسنجی
کنفرانسهای گذشته
کنفرانسهای آینده
سخنرانان
حقوق بشر
کتابها
فیلم ها
تماس با ما
جستجو
Against Executions in Iran

 

 شماره: 82/م/248

تاريخ: 16 تير 1382 (7 جولاي 2003)

 هجده تير، يا

نوزده تير؟

 

چهارمين بزرگداشت 18 تير 1378 در شرف وقوع است، ارزشگذاري و بزرگداشتي كه امسال از هفته‌ها قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد. امسال بيشتر از تمامي سالهاي قبل طبقات مختلف مردم و دانشجويانِ باارزشِ دانشگاههاي ايران در آن شركت كرده و آن را گرامي داشته‌اند 

نقطه عطف هدفي كه بزرگداشت هجده تير امسال با خود حمل مي‌كند همانا تغيير رژيم در تماميت، كليت و موجوديت آن است، خواسته و هدفي كه نقطه اشتراك در ميان تمامي مردم يافته است.

امروز هيچكس ترديد ندارد كه عمر رژيم جمهوري اسلامي به پايان رسيده و اينكه در حال حاضر جمهوري اسلامي با تهديد آمريكا روبرو است هيچ چيز را تغيير نمي‌دهد، چرا كه اگر از حمايت آمريكا هم برخوردار بودند، چون هيچيك از جناح‌هاي رژيم و در مجموعه آن نيز پاسخي براي مشكلات جامعه ايران ندارند، اجباراً محكوم به شكست و فروپاشي هستند و بطور قطع هيچگونه شانسي براي بقا نيز نخواهند داشت.

ولي فراموش نكنيم كه ماجرا تمام نشده است و براي ما اين سؤال اساسي مطرح است كه آيا بمانند تمامي اين صد سال گذشته "فرداي مملكت" و يا "نوزده تير" براي ما وجود دارد؟ و آيا اصولاً ما در تقويم‌هاي خودمان به روز نوزده تير هم نگاه مي‌كنيم؟

تجربه چند سال اخير به ما ثابت كرده است كه جامعه امروز ايران و خاصه نسل جوانش بسيار باهوش و پرذكاوت است و:

·        نشان داده است كه ديگر نخواهد گفت "اين برود، هر كه مي‌خواهد بيايد"،

·        ثابت كرده است كه به هيجان و جو تحريك پاسخ مثبت نمي‌دهد،

·        ثابت كرده است كه از فحش و ناسزا و كلمات ركيك دوري مي‌كند

·        و در نهايت ثابت كرده است كه نمي‌خواهد تجربه تلخ 24 سال گذشته را يك بار ديگر تكرار كند.

به ارزشهاي اين جنبش مردمي احترام بگذاريم، عقل و منطق را جايگزين هيجان و احساس كنيم. قطعاً فاجعه حاكميت جمهوري اسلامي در ربع قرن گذشته بايد همه ما ايرانيان را بيدار كرده و به تفكر واداشته باشد.

اطمينان داشته باشيم با شيوه منطق راه مقصد، راه بسيار كوتاهتري است.

 

انجمن پژوهشگران ايران