هجده تیر، یا نوزده تیر؟
نوشته شده توسط Admin در 7 جولای 03شماره: ۸۲/م/۲۴۸ / تاریخ: ۱۶ تیر ۱۳۸۲ (۷ جولای ۲۰۰۳)
چهارمین بزرگداشت ۱۸ تیر ۱۳۷۸ در شرف وقوع است، ارزشگذاری و بزرگداشتی که امسال از هفتهها قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد. امسال بیشتر از تمامی سالهای قبل طبقات مختلف مردم و دانشجویانِ باارزشِ دانشگاههای ایران در آن شرکت کرده و آن را گرامی داشتهاند
نقطه عطف هدفی که بزرگداشت هجده تیر امسال با خود حمل میکند همانا تغییر رژیم در تمامیت، کلیت و موجودیت آن است، خواسته و هدفی که نقطه اشتراک در میان تمامی مردم یافته است.
امروز هیچکس تردید ندارد که عمر رژیم جمهوری اسلامی به پایان رسیده و اینکه در حال حاضر جمهوری اسلامی با تهدید آمریکا روبرو است هیچ چیز را تغییر نمیدهد، چرا که اگر از حمایت آمریکا هم برخوردار بودند، چون هیچیک از جناحهای رژیم و در مجموعه آن نیز پاسخی برای مشکلات جامعه ایران ندارند، اجباراً محکوم به شکست و فروپاشی هستند و بطور قطع هیچگونه شانسی برای بقا نیز نخواهند داشت.
ولی فراموش نکنیم که ماجرا تمام نشده است و برای ما این سؤال اساسی مطرح است که آیا بمانند تمامی این صد سال گذشته “فردای مملکت” و یا “نوزده تیر” برای ما وجود دارد؟ و آیا اصولاً ما در تقویمهای خودمان به روز نوزده تیر هم نگاه میکنیم؟
تجربه چند سال اخیر به ما ثابت کرده است که جامعه امروز ایران و خاصه نسل جوانش بسیار باهوش و پرذکاوت است و:
- · نشان داده است که دیگر نخواهد گفت “این برود، هر که میخواهد بیاید”،
- · ثابت کرده است که به هیجان و جو تحریک پاسخ مثبت نمیدهد،
- · ثابت کرده است که از فحش و ناسزا و کلمات رکیک دوری میکند
- · و در نهایت ثابت کرده است که نمیخواهد تجربه تلخ ۲۴ سال گذشته را یک بار دیگر تکرار کند.
به ارزشهای این جنبش مردمی احترام بگذاریم، عقل و منطق را جایگزین هیجان و احساس کنیم. قطعاً فاجعه حاکمیت جمهوری اسلامی در ربع قرن گذشته باید همه ما ایرانیان را بیدار کرده و به تفکر واداشته باشد.
اطمینان داشته باشیم با شیوه منطق راه مقصد، راه بسیار کوتاهتری است.
انجمن پژوهشگران ایران