مضاحبه با بی بی سی پیرامون پی آمدهای ۲۵ سال انقلاب در ايران

نوشته شده توسط Admin در 19 آوریل 16

جمعه 27 فوريه  2004 BBC WORLD SERVICE

 پی آمدهای۲۵ سال انقلاب در ايران

University of Westminster

London February 2004

بهزاد بلور
بهزاد بلور:

انجمن پژوهشگران  ايران انجمنيه که ۱۲ سال پيش در پاريس تأسيس شد. بعد از دو سال در لندن و برلين و زوريخ و واشنگتن دفتر باز کرد. فعاليتهای اين انجمن برگزاری کنفرانسهائی درباره ايران درکشورهای مختلف در زمينه اجتماعی، سياسی، فرهنگی و اختصاصی بوده و انجمن تابحال ۱۲ جلد کتاب چاپ کرده. عنوان کنفرانس هست ” پی آمدهای ۲۵ سال انقلاب در ايران.”

 

 

دکتر حسين لاجوردی :

” کار ما گذشته نگری نيست بلکه نگاهيه به امروز و آينده ايران.  مشکلات رو بررسی می کنيم و می خواهيم ببينيم که از چه راهی می تونيم وارد مسائل ايران بشيم، به دنيا اين مسائل رو معرفی کنيم و با کنفراسهائی که در کشورهای مختلف برگزار می کنيم، سعی می کنيم توجه جهانيان رو به اين مشکلات داخل جامعه ايران جلب کنيم و برای رفعشون راههايی رو پيشنهاد کنيم.

 

در اين کنفرانس بحث آسيبهای اجتماعی که بنظر ما بزرگترين مشکل امروز ايرانه، مطرح ميشه.   در حال حاضر استفاده درستی از انرژی جوونا در ايران نمی شه. در عوض ميزان بيکاری، اعتياد و فحشا بالا رفته.

 

مسئله ديگری که يک آسيب بزرگ اجتماعی محسوب می شه مهاجرت از ايرانه. طبق آمار صندوق بين المللی پول، هر سال ۱۵۰ تا ۱۸۰ هزار نفر از ايران فرار می کنن بنابراين حدس زده ميشه که ايران، ساليانه ۹۰ ميليارد دلار مغز به خارج صادر می کنه. ما الان به سازمان ملل، به اتحاديه اروپا، درباره دستاوردهامون و تحقيقاتمون نامه می نويسيم و پاسخ مشخص می گيريم.”

 

بهزاد بلور:

آقای لاجوردی، شما دراين سمينار به چه نتيجه ای می رسيد ؟ در تحقيقات انجمن پژوهشگران ريشه اين مشکلات اجتماعی امروز چيه ؟

 

دکتر لاجوردی :

“در اين کنفرانس ما به اين نتيجه رسيديم که بسته بودن فضای سياسی در ايران، بزرگترين عامل مشکلات اجتماعیه.”